Home

Jambo!
Aattelin kertoa vähän meijän asumisoloista täällä ihanassa Makongenin kylässä. Perussuomalaiselle jampallehan nää asumisolot on kaikkea muuta kuin tuttua kauraa. Meijän Makongenin kodissa on sähköt ja jopa telkkari mitä ei kovin monessa muussa talossa ole, luksusta siis kirjotella tätä postausta sängyllä maaten ja kattolamppua tuijotellen. Saatiin viime viikolla meijän huoneeseen oma pistorasia perheen isän toimesta kännyköiden latausta varten. Miten outoa on olla onnellinen pistorasiasta ja siitä, että ei tarvi rajoittaa kännykän käyttöä akun loppumisen pelossa.

Yllättävän nopeesti on tottunut vessassa posliinilla käymisen sijaan mutakuopalla kyykkimiseen ja suihkussa kylmällä kaivovedellä peseytymiseen. Vesi suihkuun haetaan seinän toiselta puolelta löytyvästä kaivosta.

Keittiössä ruoka siis tehdään avotulella kolmen kiven päällä, ja kuten kuvista näkyy joskus myös jikoa apuna käyttäen. Jiko on siis tämä laite jonka päällä eräs nainen paistaa letuilta näyttäviä asioita joita chiapattaksi kutsutaan. Ruoka syödään olohuoneen lattialla istuen, yksi iso lautanen jaettuna useammalle syöjälle. Ja ei, meillä ei ole aterimia vaan kädet käyvät niin haarukasta, veitsestä kuin lusikastakin.

Pistorasian lisäksi meidän huoneen mukavuuksiin kuuluu pöytä, sänky ja moskiittoverkko.

Tänään pestiin pyykkiä ensimmäistä kertaa joten meidän perheen ihana Amina-tyttö oli hyvänä opettajana nyrkkipyykkäyksessä.

Kattolampuista huolimatta talossa on melko pimeää joten pole(pahoittelut) huonoista kuvista.

-Rebekka

Kommentit

Suositut tekstit